Liberal ungdom nr 2 2022

Tema: Natur och kultur

Vilka bestämmer vad som är kultur och vetenskap? Vilka tjänar den? Vilka får representeras? Kvartalets nummer har temat Natur och Kultur.

Klicka på bilden för att läsa hela tidningen i pdf-format, eller finn alla texter för sig här nedan.

Ledare: Långsam kultur

Känner du dig stressad? Du borde vara det – stressad inför stressen själv. Stress dödar. Stress är till och med den ledande dödsorsaken i den övre medelklassen. Vad som börjar i stress slutar oundvikligen i död.
Läs mer…

Red pill, blue pill?

Diskussionen om incels, ofrivilligt celibata, har pågått länge. Den typiske incelen är en vit heterosexuell man med ett djupt kvinno- och självhat, som i bästa fall…
Läs mer…

Både hjärta och hjärna

Det är såklart alltid bra att läsa på innan man landar i en faktisk åsikt, men många ungdomar tycks lätt glömma bort att politik och vetenskap inte är samma sak.
Läs mer…

Kulturhögern

Konsten och kulturen domineras av vänstern. Genom en frihetlig samhällsvision som väcker känslor kan högern och kulturen komma närmare varandra.
Läs mer…

Recension: Spontan ordning av F.A. Hayek

Nationalekonomen F.A. Hayek (1899–1992) var inte ödmjuk. Han hade inga problem att avhysa intellektuella som gav sig an partipolitiken för att riskera att korrumperas för inflytandes solglans.
Läs mer…

Man skriver faktiskt de och dem

Hur många gånger man lyckades klämma in ett “en” i en mening var något sorts mått på hur genusmedveten man var, men det kändes mer som en tävling i vem som hade sämst smak.
Läs mer…

Vill du läsa mer?

Du hittar alla våra nummer under arkiv i menyn högst upp!