Ledare #4

Karin Pettersson
Redaktör

Vissa fenomen är så väletablerade i det kollektiva minnet att vi tror att vi minns dem själva. 9/11. Woodstock. Börskraschen. VM -94. I historiens långa kedja av dagar finns det vissa händelser som var så märkvärdiga att det råder ett konsensus, precis då skedde Förändringen.

Det är inte helt otroligt att 2020 års pandemi kommer hamna på den listan över kollektiva minnen, ha ett så distinkt Före och Efter att själva tideräkningen ställs om. Före covid-19 pandemin så rörde vi främlingar, här i Sverige tar vi både män och kvinnor i hand hette det visst. Före pandemin använde vi kollektivtrafiken när vi ville, reste långt bort bara vi hade råd, trängdes på svettiga dansgolv med folk vi aldrig träffat och inte hade planer på att träffa igen.

Efter pandemin?

Sanningen är att vi inte vet det än. Likt det gamla nummer av Radikalt Forum som år 1992 förutspådde att hela världen skulle tala esperanto senast 2005 finns det en chans att våra gissningar är käpprätt uppåt flaggstången. Ändå är det åt detta som numret i din hand har tillägnats. The great perhaps.

På tal om saker som det är efteråt med; detta är mitt sista nummer som redaktör för Liberal Ungdom.Det har varit en lång och lärorik resa och jag skulle inte byta den mot något annat. Tack till er som skrivit, fotat, tecknat och på andra sätt bidragit. Tack till er som läst.
För sista gången;

Trevlig läsning!


Karin Pettersson
Redaktör Liberal Ungdom