Ledare #3 2020

Karin Pettersson
Redaktör

Hej förbundet!

Det var inte meningen att det skulle bli såhär. När det nummer du nu håller i handen skrevs var det meningen att jag febrilt skulle packa till kongressen, och försöka sova ikapp efter Almedalen. Så borde det varit, om det hade varit som vanligt.

Förändring är det enda som är konstant, som det heter, och därför har det varit temat på detta nummer. Skribenterna och illustratörerna har tillsammans med våra gästskribenter skrivit om allt som inte är som förr. Numera gästskribenter i plural, dessutom, då vi valt att bredda detta så att både en avgående vice förbundsordförande och en yngre distriktsstyrelseledamot får rum att skriva en hälsning.

Utan att sommaren riktigt alls blev av så är det snart höst. Men först väntar kräftskivor, svampställen, blåbärsplockning och allt annat som sverigedemokraterna i sitt kulturkrig drömmer om. Vi får väl blanda idylliska sensommarsverige det med lite arga debattartiklar och frihetsdemonstrationer – så
inte sverigevännerna får för sig att börja tycka om oss.
I värsta fall kan ni ju använda den här tidningen för att vifta bort myggor och fläkta bort värmen – eller varför inte stjäla ett argument eller två och gå loss på twitter? Något roligt ska vi ju ha trots att vi inte ses.

Vi ses eventuellt och förhoppningsvis på den eventuella kongressen på läslovet.

Trevlig läsning!