Ledare #2 2020

Karin Petterson
Redaktör

Hej igen.

Det märkliga med den rådande tiden är för min del att dagarna fortsätter gå parallellt med att allt står stilla. När universiteten stängde haglade snöblandat regn, nu täcks vägarna av fallen hägg och solen går aldrig ner.

Början av sommaren präglas ju även av nomineringstider och till er som kandiderar önskar jag ett stort lycka till, med den sedvanliga påminnelsen om att värna gott beteende från alla sidor. Var snälla mot varandra, och kom ihåg vikten av att fortsätta vara ansvarsfulla gentemot omvärlden.

Sommarlovet hägrar, och när varje plan på tågluff, utlandsresor och många sommarjobb fallit isär hoppas jag att vi iallafall kan ta den här tiden till att vila ordentligt, slappa i hängmattor med en eller annan bok som inte är obligatorisk kurslitteratur.

Temat på detta nummer är pandemi, något annat hade känts märkligt att skriva om, både för mig och för den som hittar LU:s arkiv om trettio år. Det var ju det här som allt handlade om, det vi alla tänkte på. Skribenterna och illustratörerna har gjort sitt yttersta för att tolka ämnet på ett sätt du inte redan ska ha tröttnat på – och i min mening har de gjort ett förträffligt arbete.