Vice-kandidat: Gabriella Toftered

Liberalismen är en kamp, en kamp för att den enskilda människans frihet. Efter varje prideparad, varje kärleksbombning och varje partimöte, så vet vi i LUF att den kampen fortsätter. Liberala Ungdomsförbundet står på giganters axlar. När ingen annan vågade, så vågade liberaler. Liberaler tog striden mot kungamakten, för demokratin. Liberaler tog striden mot nazismen och kommunismen, för mänskliga rättigheter. Och idag fortsätter du och jag att strida mot orättvisor och förtryck. Det är för familjen som flyr från krig, för kvinnan som förvägras göra en abort och för transpersonen som inte längre vill leva som vi fortsätter kämpa.

Valrörelsen är över och vi har arbetat hårt för den organiserade liberalismen. Det är bra att Liberalerna är kvar i riksdagen, och det är vår förtjänst. Men partiet har enorma problem, den ideologiska förankringen är alldeles för svag och faktumet att partiet sitter och förhandlar med

Sverigedemokraterna gör ont. Men nu är inte tiden att ge upp, nu är tiden att kämpa ännu hårdare för det vi tror på. När alla andra slänger sina principer överbord, ska vi i LUF fortsätta hålla fast i vår liberala övertygelse och försöka vända den backlash som liberalismen upplever idag.

Kampen fortsätter och jag vill kämpa tillsammans med dig. Jag hoppas att jag får ditt förtroende till att bli LUF:s vice ordförande i på kongressen november. Vi ses då, ta hand om dig.

Gabriella Toftered
Kandidat till vice förbundsordförande