FS-kandidat: Alex Nilsson

Vi lever i en illiberal tidsanda. Världen går från öppenhet, demokrati och handel, till slutenhet, diktatur och ekonomisk populism. Men det finns en motståndsrörelse och det är Liberala ungdomsförbundet. 

Jag kandiderar för ett till år i förbundsstyrelsen för att jag vill mer. Jag vill med mina erfarenheter som distriktsordförande i fyra år, ledamot i det internationella utskottet och min tid i förbundsstyrelsen, fortsätta arbetet för ett luf som växer i hela landet, ett luf som är engagerat internationellt och ett luf som tar strid för frihetliga värden oavsett om det är Liberalerna eller någon annan som föreslår illiberal politik. 

Jag kandiderar för sunda förbundsfinanser, global solidaritet och ett liberalt ordförandeskap i EU. Tyvärr gick det katastrofalt i regionvalet och Liberalerna har åkt ur sju regioner. Det är en käftsmäll mot partiets ekonomi och inte minst våra luf-distrikts ekonomier. Jag kommer ha det som min högsta prioritet att “vända på varje sten” för att hitta nya inkomstkällor och stötta distrikten så att verksamheten aldrig ska begränsas på grund av ekonomiska skäl.

Politiskt vill jag driva på för att vår frihetskamp ska handla om global solidaritet. Vi måste fortsätta vara en röst för alla människors frihet. För den på flykt, mot utsläpp och för demokrati. Samtidigt tar Sverige vid årsskiftet över ordförandeskapet i EU och då måste luf vara en blåslampa mot regeringen så att EU gör mer för Ukraina, klimatet och går åt en mer federal riktning.

Vi ses! 

Alex Nilsson
Kandidat till ledamot av förbundsstyrelsen