Centerpartiet – dra dit pepparn växer!

Romina Pourmokhtari
Förbundsordförande

Jag tänkte ta tillfället i akt att i den här krönikan släppa på en ventil. En ventil som med jämna mellanrum behöver släppas på och som många av er säkert känner igen. Ett parti som kommit undan lindrigt nu när partiledaren varit borta från arbetet ett längre tag. Jag talar om min ilska mot Centerpartiet. Den är alltid där, ligger och lurar i vassen. Ibland tänker man “Åh mysiga centern, så härligt att vi har varandra” men då ser de alltid snabbt till att påminna oss om hur de egentligen aldrig riktigt är våra sanna vänner. 

Centerpartiet gick till val på sin slogan “Framåt”. Och sen tycker folk att vi är otydliga med vår politik!? Framåt för vadå? Dieselsubventioner till lantbruket?

Tyvärr är ju det här inte ovanligt för Centerpartiet. Av alla partier i Sveriges riksdag är nog Centerpartiet sämst på politik. Med det menar jag att det är anmärkningsvärt hur ett parti kan existera trots att det är så opolitiskt. Vad tycker egentligen Centerpartiet? Nu tänker ni säkert “Men Romina, nu är du onödigt hård, de har ju faktiskt åsikter”. Jaha! Har de? Vilka då? Att vara för en sönderreglerad jordbrukspolitik kan väl eventuellt kallas politik. Men har ni lagt märke till att det nog är den enda åsikten partiet är konsekventa med? När det är trendigt med nazism, då blev de nassar och brydde sig om landsbygden. Nu är det trendigt med antirasism, då är de antirasister och bryr sig om landsbygden. Imorgon så kommer det säkert bli trendigt med en större stat – då kommer de bli statskramare som bryr sig om landsbygden.

Hela partiet är 100% paketering och marknadsföring och 0% politik. Inte ens landsbygdsåsikterna är grundade och äkta. De kommer ju av att man i själva verket är LRFs politiska gren. De är inte för landsbygden av ideologiska skäl, det är ren och skär ekonomi. Partiet är sålda till LRF och andra landsbygdsintressen. Visste ni att man i Riksdagen skämtsamt brukar kalla Centerpartiet för särintressenas riksparti? För att de alltid tycker det branscher, intresseföreningar och särintressena vill. 

Slutligen så är det värsta med Centerpartiet att de går runt och leker duktiga. De har exempelvis exakt samma migrationspolitik som Liberalerna har, bara att de går runt och låtsas att deras är snällare. Centerpartiet har klarat att lura att man får en humanare migrationspolitik med dem bara för att hon skäller på Åkesson i direktsändning. Ännu mer förbannad blir jag när de står där och presentera välfärdssatsningar tillsammans med Stefan Löfven som om hon vore vice statsminister. Hur går det ihop med att Annie Lööf älskar Ayn Rand? Det kanske också bara var en trendig grej… Nej tacka vet jag riktiga liberaler! För att vara bönder så är Centerpartiets ideologiska rötter inte särskilt djupt rotade.

Romina Pourmokhtari
Förbundsordförande