FS-kandidat: Viktor Karlsson

Världen rör sig mot slutenhet. Det märks när EU försöker lösa klimatkrisen genom att vända sig inåt till europeiska gruvor och industrier. Ett ännu otäckare tecken på slutenhetens frammarsch är Sverigedemokraternas snäva människosyn och påhopp på muslimer och dragqueens. Jag är helt säker på att vi behöver något helt annat.

Slutenhet är för rädda människor. Modiga människor tror på frihet och öppenhet.

Vi i LUF vet att klimatomställningen behöver frihandel och att samhällen blir bättre när människor får vara sig själva. Med fria marknader och öppna gränser kan ekonomin växa och världens människor bli rikare. Och med fria individer och öppna sinnelag blir våra liv roligare.

Det gångna verksamhetsåret har jag kämpat för frihet och öppenhet i rollen som klimat- och socialpolitisk talesperson för LUF. Nu söker jag förtroendet att få sitta i styrelsen för Sveriges smartaste och coolaste frihetsrörelse i ett år till.

Under 2024 är det val till Europaparlamentet. Då ska det märkas att LUF är Sveriges europavänligaste ungdomsförbund. Med min kampanjerfarenhet från EP-valet 2019 och praktiktermin hos Liberalerna i Bryssel förra hösten hoppas jag kunna bidra. Det viktigaste för en lyckad kampanj är dock välmående distrikt och stimulerade medlemmar i hela landet.

Tillsammans ska vi kampanja för ett EU som stöttar Ukraina, tillåter cannabislegalisering, minskar mängden koldioxid i luften och skriver nya frihandelsavtal. Europa behöver bli friare och öppnare. Låt oss.

Viktor Karlsson
Kandidat till ledamot av förbundsstyrelsen