FS-kandidat: Jonathan Lilja

Hej du som läser detta. Jag vet inte vem du är. Kanske känner vi varandra, kanske har du aldrig hört talas om mig. Kanske är du en gammal LUF-räv, eller är detta det första numret av Liberal Ungdom du får i din brevlåda. Oavsett vem du är hoppas jag få ditt förtroende att få sitta i förbundsstyrelsen på kongressen i augusti. 

LUF är Sveriges viktigaste frihetsrörelse. Hos oss forma framtidens liberala idéer tillsammans med personer som ska bära fram denna liberalism, så väl idag som imorgon. Som organisation hänger det därmed tungt på LUF att kunna vara den rörelse som samlar, skolar och slussar unga människor som tror på frihet. Jag kandiderar till förbundsstyrelsen för att jag tror att jag kan bidra till att bygga en så stark rörelse och organisation som möjligt.

LUF är idag i gång med ett viktigt organisationsbyggande. Tillskotten av flera nya aktiva distrikt visar att vi är på rätt väg. Samtidigt kämpar många distrikt med få aktiva medlemmar, kort organisationsminne och osäkerhet kring hur generationsväxlingen kommer gå när den aktiva generationen flyttar vidare. Under mina 5 år som distriktsordförande för LUF Kalmarsund har jag lärt mig att det är ett slitigt jobb att driva ett litet eller medelstort LUF-distrikt med en hög aktivitetsnivå och inflöde av nya aktiva medlemmar, men jag har också lärt mig att det går. Jag vill använda mina erfarenheter för att bidra till att alla distrikt ska få det stödet de behöver för att kunna växa och utvecklas. Jag vill arbeta för att LUF ska vara de skickligaste värvarna och en väl fungerade organisationen i hela landet, så att vi både kan dominera EP-valet och ta över partiet.

Jag hoppas alla får en riktigt fin sommar och att jag får träffa många av er – gärna i sommar men senast på kongressen. Tills nästa gång vi hörs.

Jonathan Lilja
Kandidat till ledamot av förbundsstyrelsen