FS-kandidat: Alex Nilsson

Mitt namn är Alex och jag söker återigen ditt förtroende att vara ledamot av Sveriges finaste frihetsrörelse. 

Jag kandiderar för att jag vill vara med och leda Liberala ungdomsförbundet genom den kommande valrörelsen. Nästa år går EU:s medborgare till vallokalerna för att välja ett nytt Europaparlament. Jag menar att detta val är bland det viktigaste någonsin då EU står vid ett vägskäl. Det finns de som vill att vår tids samhällsutmaningar, som klimatet och kriget i Ukraina, ska lösas med slutenhet och protektionism. Jag skulle till och med vilja påstå att slutenhet och tilltro till staten definierar den tidsandan vi lever i. Vi måste ta kampen mot detta och se till att öppenhet, frihet och tilltro till den enskilda människans förmåga istället ska känneteckna morgondagens Europa. 

Under detta verksamhetsår har LUF varit mer aktivt internationellt än på länge. Medlemmar har besökt och hjälpt våra liberala systerförbund runt om i Europa. Dessutom har vi bildat en ny nordisk paraplyorganisation. Medan Liberalerna internationellt har förlorat status, så visar LUF vägen. Vi ska fortsätta öka vårt internationella engagemang, bli bättre och ta konflikt när det så krävs. Vår frihetskamp är global och det ska vi också visa i praktiken. 

Den svenska utrikespolitiken är alldeles för dålig. Sverige är ett litet land, men vi behöver inte ha en liten röst internationellt. Med mig i FS har du en högljudd röst för en svensk utrikespolitik mer som LUF – kaxig, modig och värderingsstyrd. 

Alex Nilsson
Kandidat till ledamot av förbundsstyrelsen