FS-kandidat: Marcus Willershausen

Friheten måste försvaras. Anledningen till vårt engagemang kan skalas ner till det enkla budskapet på tre ord. Det är därför jag gick med i LUF när Trump vann det amerikanska presidentvalet 2016 och det är varför jag sex år senare nu söker ditt förtroende att sitta i Liberala Ungdomsförbundets förbundsstyrelse.

När jag blickar ut över världen, bortom den svenska regeringsbildningen, ser jag friheten gå förlorad. Jag ser Putins krig mot den ukrainska befolkningen, den kinesiska diktaturen som förtrycker miljoner och den iranska regimen som dödar demonstranter som vill leva i frihet. Jag ser en värld där liberalismen är hotad överallt. Varje generation har sina frihetskamper, och LUF måste alltid stå längst fram på barrikaderna för friheten både lokalt och globalt. Vi ska förklara varför frihet fungerar och hur det bygger individer och samhällen starka. Det är inte alltid lätt, men vi måste ta kampen för det vi tror är rätt, och det gäller nu mer än någonsin.

När jag gick med i LUF satt jag hemma i mitt rum, det var under första hösten på gymnasiet och jag minns det så väl, det där pirret över det stora beslutet att gå från en fundersam tyckare som lusläst handlingsprogrammet flera gånger om till att till slut bli medlem. Tillsammans är vi en del av något större., vi är ett kollektiv av försvarare för individens frihet. Det är det finaste jag kan tänka mig. Vi ses på barrikaderna och kongressen!

Marcus Willershausen
Kandidat till ledamot av förbundsstyrelsen