Vice-kandidat: Elin Hjelmestam

LUF är viktigare än någonsin. Vi måste vakta en regering och ett parti som båda två fungerar som popcornmaskiner. Samtidigt måste vi flytta fram positionerna i både den ekonomiska politiken där staten håller på att svälla och bevaka migrationspolitiken som numera är anti-invandrarpolitiken. Om inte vi gör det så kommer ingen att göra det.

Jag har som talesperson för ekonomi och migration gjort mitt bästa för att LUF ska vara synliga och högljudda – både på debattsidorna och för ungdomar på skolorna. Vi alla som är medlemmar i Liberala ungdomsförbundet vet att det inte alltid är lätt att stå upp för friheten. Ofta kämpar vi i motstånd. 

Det kommande verksamhetsåret sker något som utspelar sig på vår planhalva. Valet till Europaparlamentet är inte någon annans än LUF:s – inte ens Liberalernas. Det finns ingen som kan EU bättre än vi och det finns ingen som kommer kampanja mer än vi. LUF kommer att ha en egen kandidat och ett eget program att driva. Vi ska vara det mest EU-positiva alternativet och ge motståndarna i SD som flyttar fram sina positioner en rejäl match.

Liberala ungdomsförbundet ska bli större, höras mer och istället för att svara på frågor andra ställer ska vi vara de som leder debatten. Vi har ett moderparti i regeringsställning, ett kommande val till Europaparlamentet och mer kompetens än något annat ungdomsförbund. Jag hoppas få leda Sveriges fetaste frihetsrörelse till nya höjder som er vice ordförande.

Elin Hjelmestam
Kandidat till vice förbundsordförande